Sanat

“Sanata Yönelik Yatırımların Sürdürülebilir Ekonomik Çoğu Faydası”

Sanata yönelik yatırımlar, bir ülkenin sosyal-ekonomik bir tasarrufu olarak düşünülebilir. Sürdürülebilir ekonomik faydaları şu şekildedir:

– Sanata yönelik yatırımlar, ekonomik çevre üzerinde hayli olumlu etkileri olan güçlü bir şekilde destekler.

– Ekonomik olarak az gelişmiş bir ülke için önemli bir kültürel kaynak oluştururlar. Sanata yönelik yatırımlar, ülkenin sosyal ve kültürel kimliğinin güçlenmesini sağlamakta ve böylece ülkenin diğer ülkelerle rekabet etmesini kolaylaştırmaktadır.

– Sanata yönelik yatırımlar, kültürün belli bir oranda tutulmasıda yardımcı olmakta ve geçmişteki önemli zaman ve yerlerin izlerini sürdürmekte birleştirici bir etkisi oluşturmaktadır.

– Sanat ürünlerinin geliştirilmesi, yerel ve yabancı turistlere ülkeye gelme sebebi olabilir.

– Pazarlamada – sanat mallarının dış ülkelere satılması nedeniyle – döviz girdisi sağlayacak ihracat gelirleri de artacak.

– Öncelikle sanatın lokal tutulması dışında, üretim ve sanat mallarının dünya üzerindeki kültürel dağılımını artıracak diğer yatırımlar da yapılabilir. Bu durum, ülkenin önemli bir sosyal ağ oluşturmak gibi faydaları olabilir ve toplumsal sorunların çözümünü hızlandırabilir.

– Sanata yönelik yatırımlar, toplumun refahının artmasını kolaylaştıracak iş imkanlarının oluşturulmasına da yardımcı olmakta ve halkın işsizliğini azaltmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu